Whoohoow: een iPod Touch!

Sinds vrijdagochtend heb ik een iPod Touch! :-) Ik moet er nog iets langer mee werken voor een grondige review, maar ik kan al enkele dingetjes opsommen die me opgevallen zijn.

Levering

Supersnel. Ik bestelde de Touch donderdagnamiddag en vrijdagochtend kwam hij al aan, hoewel er op de statuspagina eerst stond dat het pas maandag zou zijn.

200803021404.jpg

Elegantie

Tja, wat kan je daar nu van zeggen, dat moet je gewoon zien. Het is zo’n mooi stukje hardware dat je het bijna geen hardware meer kan noemen.

De beeldkwaliteit is on-ge-lofelijk. Ik dacht dat het zou tegenvallen, maar video’s op de Touch zijn zeer scherp en de kleuren zitten goed. Je kan vlot door video’s scrollen, zonder stotteren.

Navigatie

Intuïtief. Je hoeft er niet te veel bij na te denken. Gewoon point en klik. Het glas staat wel heel snel vol met vingerafdrukken, maar dat is logisch natuurlijk. Tijdens het werken met de Touch heb je er geen last van door de hoge helderheid van het scherm. Als je hem echter in stand-by zet, dan zie je het wel.

Tekst input

Het is nog even wennen, maar het gaat verbazingwekkend goed. Iedere keer als je op een toets tikt, komt de letter net boven je vingertop tevoorschijn, zodat je nog kan corrigeren. Als je de cursor in het midden van een zin wilt plaatsen, dan krijg je een vergrootglas net boven je vingertop, zodat je de cursor heel precies kan plaatsen. Tekstingave op deze manier gaat zeker even snel als op mijn Palm met een stylus.

Muziek

Daarvoor koop je hem uiteindelijk. Natuurlijk excelleert hij hierin. Onvergelijkbaar met alles wat je al in je handen gehad hebt. Het enige spijtige is dat hij geen Ogg Vorbis-bestanden afspeelt. Als je niet weet wat het is, geen probleem, maar mijn halve bibliotheek bestaat daar uit. Ik heb dus eerst alles moeten omzetten naar MP3 (waarschijnlijk wel met wat kwaliteitsverlies) voor ik het naar de Touch kon kopiëren.

Je muziek synchroniseren gaat heel vlot. Gewoon inpluggen en op de ‘synchroniseren’ knop klikken. De hele Touch wordt bijgewerkt zodat je een volledige kopie van je iTunes-bibliotheek hebt.

Het viel me ook op dat hij zelfs meesynchroniseert waar je bij een podcast gebleven bent. Ik luister bijvoorbeeld naar MacBreak Weekly. Die podcast duurt meestal meer dan een uur. Dan kan je luisteren op de iPod, synchroniseren en op de computer verder luisteren.

Agenda en contacten synchroniseren

Lukt perfect. Zowel mijn agenda (iCal) als mijn contacten (Adresboek) worden gesynchroniseerd. Het enige spijtig is dat de agenda nu nog geen categorieën kent (en categoriekleuren). Bij een volle agenda is het dan soms wat zoeken naar de juiste afspraak. Ik hoop dat dit in één van de volgende updates zit.

Ik mis ook wel een ‘Tasks’ applicatie. Het zou zeker niet misstaan. Daarmee kan de Touch zeker een Palm PDA vervangen.

Later volgt een meer in-depth review van de iPod Touch, als ik er wat meer tijd mee doorgebracht heb.

1 Trackbacks

 1. […] Lees zijn artikel. […]

4 Comments

 1. Ik dacht er ook aan een te kopen nu de 32 Gb versie er is en met de lage dollarkoers. Dus nog geen nadelen ondervonden?

  Posted 02/03/2008 at 18:48 | Permalink
 2. Geen iphone?

  Posted 02/03/2008 at 23:33 | Permalink
 3. Gorik, nog geen nadelen, alhoewel ik toch wel graag wat native applicaties zou willen. Er is niet altijd wifi voorhanden…

  Jonas, nee, want als je dan naar muziek luistert en de batterij is leeg, dan heb je ook geen gsm meer. Als de batterijtijd wat uitgebreider zou zijn, dan zou het wel al nuttiger worden? Wanneer gaan we de eerste iPhone met koude fusie zien? ;-)

  Posted 03/03/2008 at 21:17 | Permalink
 4. Anne Mertens

  En het internet .. is dat gratis en op you tube enzo ?

  Posted 06/11/2008 at 17:32 | Permalink